Dakisolatie

Renovatie of nieuwbouw, isoleren is niet meer weg te denken in uw project. Maar opgepast, u kan veel meer verkeerd doen door slecht te isoleren dan u denkt (condensatieproblemen, koude-bruggen, slechte plaatsing dampschermen, over-isoleren, enz….). Wij volgen de meeste trends en opleidingen om u de isolatieproducten aan te bieden die voor uw dakproject nodig zijn.

Vraag een offerte aan!

  • Wij gebruiken jouw e-mail enkel om u te contacteren ivm de offerte

Isolatiematerialen bestaan in verschillende soorten materialen en vormen en worden voorzien van verschillende soorten aanduidingen zoals “Lambda-waarde”, “Warmteweerstand”, “Dampdiffusie”, enz….. Elk isolatieproduct heeft zijn eigenschap en wij plaatsen alle soorten dan ook volgens de regels en zorgen voor het juiste dampscherm en afwerking.

De meest gebruikte isolatiematerialen voor een dak zijn minerale wol (glas- of rotswol), PIR/PUR-platen of ecologische materialen zoals houtwol (in panelen of dekens) of cellulose. Afhankelijk van de beschikbare ruimte die er is wordt er gekozen voor een isolatie langs de binnenkant van het dak of langs de buitenkant (sarking). Indien er nog isolatiepremies beschikbaar zijn dan zullen wij u daarvan op de hoogte brengen.

Isoleren van een hellend dak

Voor het isoleren van een hellend dak langs de binnenkant (op zolder) werken wij vooral met minerale wol (glas- of rotswol) of eventueel ecologische houtwol. Deze isolatiewol kan geplaatst worden tussen de kepers en/of opgehangen worden via suspentes of aluminium profielen.

Voor het isoleren van een hellend dak langs de buitenkant (Sarking-dak) werken wij voornamelijk met PIR/PUR-isolatieplaten van de meest bekende merken zoals bvb. Recticel®, Kingspan, IKO, enz...

Daarnaast zijn nog vele mogelijkheden beschikbaar die kunnen toegepast worden in functie van uw specifiek project.

Isoleren van platte daken

Voor het isoleren van platte daken werken wij met PIR / PUR-isolatieplaten. Deze platen kunnen bovenop uw bestaande roofing geplaatst worden of op de houten of betonnen ondergrond bij nieuwbouw.